Столична община събрала милиони повече приходи тази година
Столична община събрала милиони повече приходи тази година / снимка: БГНЕС
Столична община събрала милиони повече приходи тази година
79595
Столична община събрала милиони повече приходи тази година
  • Столична община събрала милиони повече приходи тази година

Запазва се тенденцията за увеличение на приходите на Столична община. Към края на април събраните средства са малко над 228 млн. лева, което е с около 14 млн. лева повече същия период на предходната година. Това отчете пред журналисти заместник-кметът по финансите на столицата Дончо Барбалов.

София очаква повече приходи от данъците върху имотите и колите

Към 30-и април собствените приходи на Столична община достигат близо 228 млн. лева, а по този начин са изпълнени 43% от годишния план за събираемост на местните данъци и такси, допълни той.

От днес на сайта на НАП могат да се извършат справки за задълженията към Столична община, както и по-голямата част от общините в страната.

Вижте повече за услугата на приходната администрация

За първите четири месеца общината е разплатила близо 17% от годишната си капиталова програма, която възлиза на 725,9 млн. лева. Към 30 април разплатените средства са в размер на 123 млн. лв., от които 89 млн. лв. са по оперативните програми, каза заместник-кметът по финансите. Той напомни, че обикновено първите месеци на годината са по-бавни откъм строителство поради метеорологичните условия.