Китай: През огледалото на Met Gala 2015 (СНИМКИ)
Китай: През огледалото на Met Gala 2015 (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Ана Уинтър изкачи стъпалата на музея "Метрополитън" в Ню Йорк в оранжево-червен флорален тоалет, за да открие Met Gala 2015 - традиционния благотворителен бал в полза на центъра на костюма, който набира милиони, съобщи Асошиейтед прес.

Снимки от бала вижте тук

Тази година тема на бала беше изложбата в музея "Китай: През огледалото", която представя модата от Изтока и интерпретациите й от Запада през вековете. Гостите обаче не са длъжни да съобразяват тоалетите си с нея.

Снимки от миналогодишния бал вижте тук

След Ана Уинтър по червени килим премина китайската актриса Гонг Ли - в тъмночервено кадифе с черна дантела.

Ким Кардашиян и Бионсе избраха тоалети с източни мотиви, в които изглеждаха като голи. На гол ефект разчиташе и Дженифър Лопес.

Риана изкачи стълбите в царствена жълта пелерина със златни флорални бродерии, обшита с кожа. Шлейфът й беше толкова дълъг, че трябваше да го носят трима души.

Червеното беше любимият цвят за вечерта. На него заложиха Амал Клуни, Хелън Мирън, Рийз Уидърспун, Джиджи Хадид, Сиена Милър, Ванеса Хъджинс, Рита Ора, Хейли Стайнфелд.

Джулиан Мур беше много елегантна в черен тоалет. Кери Мълиган също избра черно. Лейди Гага носеше огромен тоалет, подобен на кимоно, в черно и бяло. Тя беше оформила и веждите си в източен стил.

Черно и бяло избраха Маги Джиленхол, Дженифър Конъли, Клоуи Грейс Морец.

Елегантни в бяло бяха Аманда Сайфред, Кейт Мара, София Вергара, Селена Гомес.

"Това е като нощта на наградите Оскар за модния свят, но без напрежението кой ще спечели", каза актрисата Кейт Хъдсън.

Източник: БТА