Столична община инвестира близо 20 млн. лв. в паркове
Столична община инвестира близо 20 млн. лв. в паркове / снимка: БГНЕС
Столична община инвестира близо 20 млн. лв. в паркове
79574
Столична община инвестира близо 20 млн. лв. в паркове
  • Столична община инвестира близо 20 млн. лв. в паркове

Близо 20 млн. лева инвестира Столична община в реновирането на софийски паркове, стана ясно от думите на кмета Йорданка Фандъкова, която инспектира ремонтните дейности в Северния парк.

От следващата седмица започва и обновлението на пространството около НДК. Началната дата е 11 май, като ще се започне с настилките и зелената система, каза Фандъкова.

В „Западен парк" се предвижда създаване на атракциони, подобни на затворения от години „Софияленд", поясни Фандъкова.

Тя каза, че инвестициите възлизат общо на 20 млн. лв. заедно с предвидените вложения за изграждане на парк „Възраждане" - проект на „Софийски имоти" и „Спортна София".

„Очаквам до началото на лятото да започне най-накрая изграждането на нов парк на територията на Столична община", каза Фандъкова. „Софияленд" е изцяло частен проект, така че общината няма как да помогне там. „Нашата работа е да намерим общинско място и да създадем условия да се изгради на него парк, за да се гарантира експлоатацията на атракционите, каза Фандъкова и допълни, че затова СО се е спряла на Западен парк, където такова място съществува. То е в парково пространство, но има площадка от близо 40 декара, върху която кметът се надява да се намерят инвеститори, които да го направят.