Мария Белова присъства на съборите в селата Мокрен и Ябланово
Мария Белова присъства на съборите в селата Мокрен и Ябланово / ПП ГЕРБ Сливен

Народният представител от ГЕРБ-Сливен Мария Белова присъства на Първия събор за народно творчество и песните на Иван Кремов”, който се проведе на 2 май в село Мокрен. В него участваха фолклорни състави от Мокрен и Сливен.

Гостите и участниците бяха приветствани от Мария Белова, от общинския координатор на ГЕРБ-Котел Коста Каранашев и от кмета на селото Манол Христов.
„Радвам се, че има толкова млади хора в село Мокрен и Ви поздравявам за инициативата. Поздравявам и кмета Манол Христов за неговата работа през годините. Той е един от успешните кметове на ГЕРБ”, заяви Мария Белова.

„Целта на събора е да помогне за съхраняването на фолклорното наследство на региона и отдаване на заслужена почит към големия народен певец, учител и поет Иван Кремов”, каза кметът Манол Христов. Традиционният събор на село Мокрен се организира за втора година след многогодишно прекъсване, но за първа година се проведе като Събор за народно творчество и песните на Иван Кремов и ще се провежда всяка година през първата седмица на май.

На 3 май Мария Белова и Коста Каранашев се включиха в събора на Ябланово. Те се срешнаха с жители на селото, членове и симпатизанти на ГЕРБ.