130 влака с допълнителни вагони за празниците
130 влака с допълнителни вагони за празниците / снимка: Sofia Photo Agency, архив

"Холдинг Български държавни железници" ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 130 влака, които пътуват по основните направления в страната. Това съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на пътниците през празничните дни около Международния ден на труда.

В периода от 30 април до 4 май, включително, националният железопътен превозвач ще предостави над 11 300 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната. С увеличени състави през празничните дни ще се движат 13 бързи влакове със задължителна резервация, 111 бързи- и шест пътнически влакове.

"Холдинг БДЖ" ЕАД напомня на своите клиенти, че при купуване на билети за отиване и връщане могат да ползват от 10 до 30 на сто намаление от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

Клиентите на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете през празничните дни от служителите на гишетата "Информация" и билетните каси в железопътните гари и бюра в страната, се отбелязва в съобщението.