Огромен интерес към обществената поръчка за саниране: 11 кандидати от цялата страна
Огромен интерес към обществената поръчка за саниране: 11 кандидати от цялата страна / netinfo

11 фирми подадоха документи за участие в обществена поръчка, обявена от община Разград и свързана с Програмата за безплатно саниране.

Предложенията бяха отворени днес от комисия с председател заместник-кметът Ценка Таракчиева, на по-късен етап комисията ще се произнесе относно това дали всички кандидати са подали всички изискуеми документи и отговорят на условията за участие в поръчката, а след това ще бъдат отворени конкретните оферти.

10 от предложенията са получени в последния възможен ден – 27 април, само една – столичната „Енемона“АД – ги е подала по-рано. Ето останалите желаещи да участват в обществената поръчка: „Мултиплекс инженеринг“ЕООД-София, „Консултантска инженеринг група“ООД-София, „Фрибул“ООД-Варна, „Трауминвест“ИООД-Варна, „ВМЛ-Консулт“ЕООД-София, ДЗЗД“Втори изгрев 2015“-София, „СС-Консулт“ЕООД-Варна, Обединение „ЕКО-Разград“-Пловдив, Обединение „Ем Еф“-София и ДЗЗД“Смарт енерджи“-София.

Обществената поръчка е с две обособени позиции, по едната кандидатите трябва да изготвят технически паспорти за сградите, които имат договори за участие в Националната програма за енергийна ефективност на многоетажни жилищни сгради, а по втората – енергийни сертификати.

Срокът за изпълнение на дейностите е 30 дни, прогнозната стойност на обществената поръчка е 900 000 лв.