30-годишен хасковлия загина в пътен инцидент
30-годишен хасковлия загина в пътен инцидент / Darik News, архив

30-годишен хасковлия е починал в пътен инцидент. Катастрофата е станала преди полунощ на 24-ти април на булевард „Васил Левски" в Хасково. 23-годишен неправоспособен от града е шофирал лек автомобил Опел Астра с несъобразена скорост. Загубил контрол над колата и се ударил в предпазна ограда, в метален стълб и се завъртят на платното. От удара е починал возещият се на предната седалка мъж. Водачът е в МБАЛ-Хасково с разкъсно-контузни рани на главата, счупване на шесто ребро, контузия на бял дроб, с опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

Без опасност за живота е 36-годишен велосипедист, който в 7.20 ч. също на 24 април, е бил блъснат наоколовръстния Панорамен път в Димитровград от 59-годишен хасковлия с автомобил Пежо 307. Причина за инцидента е движение с несъобразена скорост с атмосферните условия. И по този случай е образувано досъдебно производство, информират днес от областна дирекция „Полиция" в Хасково.

Бързо производство срещу пиян водач е образувано в полицейското управление на Димитровград. В ареста до 24 часа е задържан 29-годишен плевенчанин, хванат да шофира с 1,57 промила алкохол. За същото нарушение в свиленградския арест е 53-годишен хасковлия, хванат с 1,88 промила.