Жители на Златарица протестираха срещу разбити пътища
Жители на Златарица протестираха срещу разбити пътища / DarikNews.bg
Жители на Златарица протестираха срещу разбити пътища
79432
Жители на Златарица протестираха срещу разбити пътища
  • Жители на Златарица протестираха срещу разбити пътища

Близо стотина жители на Златарица излязоха на протест срещу лошото състояние на републиканската пътна инфраструктура на територията на общината. За три часа днес недоволните блокираха движението на три изходни места от Златарица към главните пътни артерии в посока: Велико Търново и Елена, и към селата Родина и Горско Ново село. Протестът бе подкрепен от общинската администрация.

В края на 2014 г. в следствие на активизирало се свлачище на пътя между Велико Търново и Елена край село Мерданя, движението бе пренасочено през Златарица. Според местните, натовареният трафик руши републиканското трасе, което е осеяно с огромни кратери и улягания от преминаващите 20-тонни камиони. Хората блокираха входно-изходните места на Златарица и издигнаха плакати с надписи: “Кога държавата ще оправи пътя”, “Къде отиват парите от винетките”, “Докога ще ни пренебрегвате? Ние Ви обичаме, но Вие не ни обичате” и др. Протестът беше подкрепен и от култовия златаришки оркестър “Репортерите”. Част от музикантите са автобусни шофьори и също са потърпевши от трагичното състояние на пътищата в общината.

Жители на Златарица протестираха срещу разбити пътища
netinfo

Кметът Пенчо Чанев негодува, че с общински средства поддържа републиканския път през Златарица. Въпреки множеството писма, които градоначалникът е изпратил до различни институции, за да окажат помощ и съдействие за решаването на проблема, резултат до момента няма. Общо около 15 км третокласни пътища на територията на град Златарица и населените места не са ремонтирани през последните десетина година, каза Чанев. Заради блокирането на пътя, кметът е получил предупредителен протокол от МВР, че ще бъде санкциониран с глоба между 1000 и 7000 лв.

Междувременно от Пътната агенция съобщиха, че пътят, който пренасочи движението през Златарица заради свлачище, ще бъде ремонтиран и отворен до края на месец май.

Жители на Златарица протестираха срещу разбити пътища
netinfo