Българин е в неизвестност след земетресението в Непал
Българин е в неизвестност след земетресението в Непал / снимка: Novanews.bg

Българин вероятно е изчезнал в Непал. В услугата Google Person Finder се появи снимка на човек, за който се твърди, че е 26-годишен наш сънародник, съобщава Нова телевизия.

Според предоставената информация, той бил отседнал в хотел "Backpackers" в Катманду, когато стана опустошителното земетресение. В описанието се уточнява, че той е с руса коса и брада.

От българското външно министерство нямат информация за издирван българин. Във ведомството няма подадени данни за изчезнал наш сънародник.

Междувременно Нова телевизия се свърза с Христо Димитров, бащата на 26-годишното момче, който обясни, че синът му Александър от няколко месеца е на стаж в Непал. Младият мъж е студент втори курс в специалност, свързана с туризма в холандски университет. Именно висшето му училище го изпраща през февруари в Непал. Други българи с него няма.

След като научили за бедствието в Непал, семейството на Александър се опитало да се свърже с него, но до момента всичките им опити са неуспешни. За последно те са разговаряли в сряда с него по Skype.

Бащата на момчето сам изпрати до Нова снимката на сина си и написа:

"Синът ми Александър Димитров изчезна след земетресението в Катманду, Непал. Той е на стаж в туроператорска фирма там от Бреда Университет - Холандия. Нямаме никаква връзка с него от петък. От ситуационния център в МВнР ми дадоха телефона на посолството ни в Делхи, но там никой не вдигна в събота и неделя. Бездушни чиновници! Моля за вашето съдействие да излъчите снимката му и дано най-после от МВнР се размърдат и окажат помощ на бедстващите българи в чужбина!".

Източник: Novanews.bg