Бареков: Сметната палата, Борисов и Влади Горанов да не се подиграват с ББЦ
Бареков: Сметната палата, Борисов и Влади Горанов да не се подиграват с ББЦ / снимка: БГНЕС, архив
Бареков: Сметната палата, Борисов и Влади Горанов да не се подиграват с ББЦ
79428
Бареков: Сметната палата, Борисов и Влади Горанов да не се подиграват с ББЦ
  • Бареков: Сметната палата, Борисов и Влади Горанов да не се подиграват с ББЦ

Премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и Сметната палата имат план да унищожат „България без цензура", заяви лидерът на формацията и евродепутат Николай Бареков.

По думите му чрез политически и юридически действия се опитват да отстранят партията от политическата сцена. Бареков посочи, че парламентарната субсидия е спечелена от партията, която е оглавявал той по време на изборите, а не от „останките" в БДЦ.

„Сега трябвало финансовият министър да раздава субсидията на парче, т.е. на всеки депутат, предал „България без цензура", предал избирателите си, да ходи да прибира по 10 000 лева всеки месец на ръка, както беше в предишния мандат от господин Дянков. Предупреждавам Сметната палата, господин Борисов и Влади Горанов да не се подиграват с „България без цензура". Искаме си субсидията, тя е законна, спечелена от нас на два избора. Иначе абсурдът е какъв? Да вкараме парламентарна група, Ковачки да открадне парламентарната група, след което да прибере и субсидията. Е, това не ви ли прилича на купуване на гласове", запита Бареков.

„Господа, цяла Европа ви знае, че унищожавате опозицията в България. Направихте го преди четири години, като унищожихте поне три парламентарни групи. Няма да стане с партията на Бареков. Парламентарната група я унищожихте, подарихте я на Ковачки, но няма как да унищожите „България без цензура", допълни още Николай Бареков.