Спортният министър притеснен за ремонта на зала „Конгресна”
Спортният министър притеснен за ремонта на зала „Конгресна” / снимка: live.varna.bg

Притеснение за ремонтните дейности в Двореца на културата и спорта изрази министърът на младежта и спорта. Красен Кралев направи инспекция на дейностите в зала „Конгресна", която от 5 до 10 май трябва да приеме Световната купа по спортна гимнастика и акробатика.

„В интерес на истината леко ми е притеснено, защото очаквах да сме на по-напреднала фаза. Знаете, че състезанието започва след броени дни, но се надявам строителите да се справят със ситуацията. Форумът, на който ще посрещнем гимнастици от много държави, е много важен и не можем да допуснем провал", сподели министърът.

Покривът на залата е на 95 % готов. Вече е пуснато водоподаването, готови са озвучителната система и новата ел. инсталация, разкри изпълнителният директор на Двореца Минко Христов.

Утре ще бъдат монтирани четирите нови електронни табла. В понеделник ще започне и монтирането на седалките, които в момента пътуват към Варна. Седалките за турнира по спортна гимнастика и акробатика ще бъдат 1500 и ще бъдат разположени до нивото на ВИП-ложата върху основната трибуна и върху въртящата се. Дейностите ще продължат денонощно до 3 май. Два дни по-късно е инспекцията на федерациите организатори на Световната купа по спортна гимнастика и акробатика.

Уверенията на строителите са, че залата ще бъде в готовност за състезанията от Световната купа по спортна гимнастика и акробатика, а след приключването им ще бъдат довършени останалите трибуни, както и стенните обшивки.

Веднага след турнира, на 11 май строителите влизат отново, за да довършат до 20 юни втория етап от ремонта. Той включва изграждането на още 6 трибуни, за да станат местата 5000, разширяване на игралното поле и реконструкцията на подземните етажи.