Над 2 000 шуменци се включиха в почистването на града
Над 2 000 шуменци се включиха в почистването на града / снимки: Дарик-Шумен

Над 2 000 доброволци са се включили в днешното общоградско почистване на Шумен. Това обяви за Дарик Свилена Иванова - директор на Дирекция „Инспекторат" към Община Шумен. По думите й, в сметището до кв. „Дивдядово" са депонирани над 5 тона битови отпадъци, като още два камиона натоварени с боклуци ще бъдат извозени през утрешния ден. Служителите на фирма „Титан БКС" са имали интензивен ден, те са събирали боклуци оставени и до контейнерите на рзлични места в града.

Свилена Иванова допълни, че кампанията се е отличила с активност и на живеещите в етажна собственост. Около 30 деца са чистили междублокови пространства на ул. „Софийско шосе", което също е показателно за успеха на акцията по пролетното почистване на Шумен.

Над 2 000 шуменци се включиха в почистването на града
netinfo

Военни са почиствали района от Хиподрум до Пети километър, от там са извозени 12 тона битови и 7 тона строителни отпадъци. Много от доброволците са получили и разхладителни напитки, дарени от частна фирма. „Гражданите проявиха активност и показаха съпричасност към усилията за поддържане на чистотата на града", заяви още Свилена Иванова. Тя допълни, че утре почистването продължава, защото също има заявени групи от граждани, които ще чистят.

Очаква се в първия работен ден от следващата седмица резултатите от кампанията да бъдат обобщени.