Анатомията на Грей остана без д-р Дерек Шепърд
Анатомията на Грей остана без д-р Дерек Шепърд / Guliver/Getty Images

Актьорът Патрик Демпси, който изпълняваше главната мъжка роля - на д-р Дерек Шепърд, във всичките 11 сезона на сериала "Анатомията на Грей", напусна проекта. Епизодът "Как да бъде спасен животът", излъчен на телевизионния екран на 23 април, е бил последният за звездата, предаде "Варайъти".

Финалната серия на 11-ия сезон ще бъде показана на 14 май.

В съобщение на телевизионния канал ABC, който излъчва сериала, се казва, че Демпси възнамерява да се заеме с друг проект.

"Дерек Шепърд е и ще бъде невероятно важен герой - и за нас, и за Мередит Грей (съпругата на героя му), и за феновете. Сега на нас ни предстои да отворим нова глава на тази история", пояснява режисьорът и сценарист Шонда Раймс.

"Варайъти" припомня, че Демпси е не само актьор, но и автомобилен състезател. Сега той участва в разработката на драма за автомобилни състезания на канала Sundance.

Сериалът "Анатомията на Грей" излиза за пръв път на телевизионния екран през март 2005 година. В центъра на сюжета са медиците от болница в Сиатъл. Пилотният епизод е гледан от 16,25 милиона души. По-късно броят на зрителите нараства.

Сериалът е носител на редица награди, сред които Златен глобус през 2006 г. за най-добър драматичен сериал, а също и на Еми.

Източник: БТА