Психолог за акушерката: Не може да не е имало индикации, че нещо се случва с нея
Психолог за акушерката: Не може да не е имало индикации, че нещо се случва с нея / снимка: Sofia Photo Agency, архив

40-годишна акушерка с безупречно професионално досие е ударила многократно 4-дневно бебе в родилното отделение в софийската частна болница „Софиямед". Това го доказва и видеозапис. Хора, които са го гледали, разказват, че е шокиращ.

Жестоката сцена се разиграва в отделението по неонатология. Всички си задават въпроса какво е накарало акушерката да прояви тази агресия. В същото време майки, които са били израждани от нея, пишат по форумите, че това не може да бъде истина. Описват я като професионалист и добра жена. Колегите й казват същото и я наричат „златна жена" и жена, която прави път и на мравката.

"До този момент в работата си акушерката по никакъв начин не е индикирала промяна в своето поведение, което би могло да подскаже извършването на подобна жестокост. До този момент тя е показвала висок професионализъм и всеотдайност в работата си", заяви в "Здравей, България" по Нова телевизия Ангелина Римпова, мениджър „Връзки с обществеността" в болницата. Тя не пожела да коментира защо акушерката е карала две смени една след друга, както стана известно по-рано.

"Някак си не мога да допусна, че в поведението й не е имало някакви индикации, че нещо се случва с нея. Вероятно е имало такива, вероятно в последно време е станала по-сприхава. Струва ми се нереалистично просто изведнъж това да се случи", на мнение е криминалният психолог Тодор Тодоров.

"Случилото се е извън рамките на всякаква човещина и няма логично обяснение. Това е изключително натоварващ и отговорен труд. Регламентираното работно време е 12 часа дневно дежурство, следва нощно дежурство. Между дневното и нощното има почивка 12 часа. След това имат два почивни дни. Извън това работно време, това е нечовешко използване на човешкия труд", обясни д-р Валентина Григорова, зам.-директор медицински дейности в Първа АГ болница „Св. София".

В момента малката Никол е в стабилно състояние. Неонатолозите в болницата, в която бебето е преместено, са успели да овладеят мозъчния оток бързо. Странното е, че по тялото на бебето не е имало видими следи за помой, обясняват лекарите.

Междувременно екип на Нова телевизия успя да говори с майката на акушерката Емилия Ковачева в Самоков, откъдето е тя. Те са в шок от случилото се.

"Нищо не знам, нищо не е споделяла с нас", разказва майката.

За последно тя я видяла тази сутрин. По-късно със съпруга й чули от медиите за случилото се. Не обяснила защо е взела отпуск, което станало точно след инцидента на 17 април. Твърди, че никога не е имала проблеми на работното си място. Преди да започне работа в "Софиямед" преди една година Емилия работела в родилното отделение на самоковската болница. Майката категорично отрече дъщеря й да има психични проблеми.

Що се отнася за версията Емилия трудно да преживява депресия от скорошна загуба на съпруга й, майката също беше категорична, че това не е възможно, тъй като се е случило отдавна.

Източник: Novanews.bg