Съвсем реалистично е минимална заплата в България да стане 460 лева
Съвсем реалистично е минимална заплата в България да стане 460 лева / 100 вести

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин избра Габрово като пример за извеждането на децата от институциите и подопечното му министерство организира в града дискусионна Кръгла маса по темата за мащабната реформа, наречена деинституциализация, за реализирането на която беше отчетен безспорен успех.

Вчера в Габрово се състоя кръгла маса по темата за мащабната реформа, наречена деинституциализация.

Съвсем реалистично е минималната работна заплата да стане 460 лева, каза пред журналисти при посещението си вчера в Габрово вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

Вчера малко преди обяд в редакцията на "100 вести" се обадиха неколцина читатели, за да кажат, че река Сивек (в района на Архитектурно-етнографския комплекс „Етър“) тече червена, споделят от изданието.

Удивени посетители на комплекса правели снимки на новата „атракция“. Час-два по-късно отново се обадили да ни информират, че наситеният червен цвят полека-лека се размива и водата добива естествения си цвят.

Репортер на вестника потърси за коментар производствения директор на бившата фабрика за боеприпаси „Еловица“ и настояща фирма „Експал България“ АД инж. Рада Маркова. Тя бе категорична, че не работят с оцветители и няма от какво водата да придобие някакъв цвят. Целият район е чист, зелен и пролетен, разхождат се диви животни.