Служители от Община Червен бряг участваха в обучение
Служители от Община Червен бряг участваха в обучение / obshtina.chervenbryag

Във връзка с изпълнение на договор с предмет „Провеждане на външно специализирано обучение за формиране на ключови компетентности за въвеждане и прилагане на електронно управление", се проведе обучение на служители от администрацията на общините Самоков, Червен бряг и Роман. Това съобщиха от пресцентъра на Община Червен бряг.

Програмата на обучението беше с акцент върху правотворческата дейност в общините при въвеждане на електронни административни услуги с лектор проф. д-р Тенчо Колев от СУ„ Св. Климент Охридски".

По време на обучението доц. д-р Ирина Цакова представи информация по темите „Право и Интернет, Нормативно регулиране на виртуалното пространство, Интернет като среда за социално взаимодействие, Същност и правен режим на домейн имената, Компютърни програми, бази данни и сайтове - „нови обекти" на авторското право".

Полезен опит сподели Нели Стайкова, секретар на община Троян за Организацията на документооборота на електронни документи, Структура и методология на комплексното административно обслужване/КАО/, прилагане принципите на КАО в община Троян. Провокирани от интерактивния подход на лекторите обучаващите се служители се включиха в дискусиите по време на лекциите.

В свободното време участниците в обучението посетиха впечатляващата възродена крепост Цари Мали Град.