Младежкият фестивал Funcity набира предложения
Младежкият фестивал Funcity набира предложения / снимка: funcity.bg

От 7-ми до 11-ти юли ще се проведе за пети пореден път вече станалият емблематичен за Варна младежки фестивал - FUNCITY. Организаторите планират нови дейности и изненади по случай петия си рожден ден. До 30 април всички желаещи да станат част от програмата могат да подадат своите идеи за участие. Нови, оригинални и атрактивни идеи са приветствани от сърце.

Организаторите на фестивала сдружение „Варненски младежки фестивал" в партньорство с Община Варна търсят оригинални и нестандартни дейности за младите, които да станат част от програмата на FUNCITY през 2015 г. За целта на страницата на фестивала www.funcity.bg е качен специален формуляр за кандидатстване на български и английски език, който дава възможност за подробно описание на проекти и идеи за включване в програмата на фестивала. Основен акцент на FUNCITY остават младите хора и тяхното активно включване като участници или публика в следните основни области: музика, спорт, танци, визуални изкуства, сценични изкуства, занаяти, презентации и кампании. Всички желаещи да влязат в програмата на фестивала могат да подадат своите предложения до 30 април, четвъртък.

FUNCITY е инициатива, която показва възможностите за партньорство между община и младежки сектор в един град. Общината като администрация осигурява финансовата и административна подкрепа за реализацията на младежкия фестивал, а неговата програма, организация и изпълнение се извършва от млади хора и младежки организации. Поради своя модел за добро партньорство FUNCITY бе силна част от кандидатурата на града за Европейска младежка столица 2017 и амбиция да бъде една от силните страни в програмата на Варна 2017.

Организаторите на събитието планират обогатяване и разширяване на програмата на фестивала, така че той да придобие европейски вид до 2017 год. Една от целите е фестивалът да излезе извън местните си рамки и да се превърне в национално и международно събитие, което привлича млади хора от България и Европа да бъдат гости на града ни, разпознавайки го като център на младежката култура.