Ремонтират с дарения игрищата в Икономето, кръщават трибуните на дарители
Ремонтират с дарения игрищата в Икономето, кръщават трибуните на дарители / снимка: Tramplin.bg

Баскетболните игрища във Варненската търговска гимназия „Г.С. Раковски, позната сред варненци като Икономето, ще бъдат ремонтирани с помощта на дарения. За целта вече тече инициатива в единствената по рода си онлайн платформа за групово финансиране (краудфъндинг) на обществено полезни проекти у нас - Tramplin.bg.

Целта е с набраните средства за бъдат направени нови баскетболни табла 180х120см, два вандалоустойчиви ринга и две мрежи, да бъдат демонтирани съществуващите два волейболни стълба. Ще бъдат подменени с такива, които лесно могат да се демонтират и при нужда да се поставят отново. Ще бъдат възстановени баскетболните стойки. Ще бъда изградена още една трибуна като допълнение на вече съществуващата, а старата трибуна ще бъде реставрирана. Ще бъде изцяло подменена и съществуващата маркировка на игрището.

Освен, че ще направи едно от кътчетата на Варна по-приветливо, всеки, който се включи с 5 лв. или повече, ще бъде включен в списъка с почетни дарители на Баскет Мания - "Икономето" и ще получи "Вечен Сертификат за MVP на Икономето".

Първите 20, които се включат с 35 лв. или повече, ще получат "Вечен сертификат за MVP на Икономето" и баскетболна топка. Първите 5, които се включат с 40 лв. или повече, ще получат двата тома от поредицата "Баскетболът - игра на Личностите".

Първият, който се включи с 75 лв. или повече, ще получи Шампионския екип на Александър Янев от австрийския шампион за 2014 г. "Гюсинг" с автограф от него, екипа на Пламен Алексиев от отбора на ‘Черно Море" с автограф от него или екипа на Асен Великов, капитан на „Черно Море" с автограф от него.

Първите двама, които се включат с 100 лв. или повече, ще получат екип на един от двамата братята Деян или Калоян Иванови с автографи.

Първите двама от вас, които се включат с 500 лв. или повече ще станат кръстници на една от трибуните на игрището. Имената им ще бъдат изписани така, че да напомнят за добрия пример.