Деца даряват косите си на онкоболни (ВИДЕО)
Деца даряват косите си на онкоболни (ВИДЕО) / снимка: Novanews.bg

12-годишно момиченце за втори път реже косата си, за да я дари на онкоболни. Оказва се, че тя не е единственото дете - много деца даряват вече косите си, за да помагат на връстниците си, съобщава Нова телевизия.

„Защо да я хвърляш в кофата? Аз обичам промените и затова си я отрязах по-къса и остана много коса и какво да я направя? Ще я даря!", разказа Линка Соколова.

Казват, че силата на човек се крие в косите му. Ако е вярно, 12-годишната Линка не пести своята и я дава на онези, които имат най-голяма нужда от нея. Защото се борят за живота си.

„Първият път, когато си дарих косата, бях на 9 години. Разбрах от майка ми, че имаше организации, които правят перуки от коси. И като разбрах и се зачудих защо да не я даря. Първият път си дарихме косите на една американска организация", добави 12-годишната Линка.

Още тогава Линка решава, че пак ще си пусне косата. Чака я три години, когато преди няколко дни отново сяда на фризьорския стол заедно с майка си.

Но вече в България. Защото затова време се появява асоциация промени живота си, която изработва перуки за онкоболни. В работилницата на асоциацията, където изработването на перуки не спира, защото не спират и даренията.

Косата на Линка ще отиде при едно 2-годишно момиченце", обясни Вили Боршукова. А може би с нея и частица от силата на Линка и другите деца.