Борисов: Първо пенсионерите, после нови самолети за армията
Борисов: Първо пенсионерите, после нови самолети за армията / снимка: БГНЕС
Борисов: Първо пенсионерите, после нови самолети за армията
79318
Борисов: Първо пенсионерите, после нови самолети за армията
  • Борисов: Първо пенсионерите, после нови самолети за армията

Модернизацията на Българската армия с покупката на нови военни самолети ще почака, тъй като в момента приоритет са пенсионните доходи и финансовата стабилност на държавата. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, след срещата му със заместник помощник държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия Хойт Ий.

След срещата си със заместник помощник държавния секретар на САЩ Хойт Ий, премиерът Бойко Борисов заяви, че закупването на нови военни самолети за армията се отлага, но България има разбиране от страна на САЩ:

„Военните самолети ще изчакат, трябва да си пооправим малко държавата, да си върнем финансовата дисциплина, пък тогава ще купим и нови самолети. Като свършим всичките тези работи. Имаме разбиране от САЩ и НАТО по въпроса".

По отношение на предстоящата извънредна среща на европейските лидери, посветена на бежанската криза, Борисов коментира, че не е доволен от сътрудничеството между България и съседните страни за разрешаване на този въпрос.

Борисов разкритикува действията на съседните ни страни, по отношение справяне с кризата: „България харчи изключително много пари. Споделих с колегата Ий, че никак не съм доволен от партньорското ни взаимодействие с нашите съседи по тази тема".

След поредния инцидент с бежанци, при който стотици нелегални имигранти се удавиха в Средиземно море, опитващи се да достигнат бреговете на Европа, в четвъртък ще се проведе извънредна Среща на върха по темата с бежанската вълна.