Продължават приемните на Службата за съвети в земеделието
Продължават приемните на Службата за съвети в земеделието / Областна администрация-Разград

Продължава провеждането на изнесени приемни в населените места в Разградско, инициирано от Областния офис на Националната служба за съвети в земеделието и организирано със съдействието на Областна администрация-Разград. Има голям интерес към тях – обясниха днес Светлана Димитрова от службата за съвети в земеделието и областният управител Петър Василев.

На консултантски срещи експертът от НССЗ се среща с жители на място в населени места и ги информира за актуални новини и съвети в областта на земеделието и развитието на селските райони и възможностите за финансиране по Програмата за развитие на селските райони 2014 -2020 г., схемите за директни плащания и националните  схеми за подпомагане. Целта на приемните е да се улесни достъпът до заинтересованите лица, и с това да бъде подпомогната тяхната дейност, уточни  Димитрова. Тя уточни, че въпросите досега са били свързани най-често по отношение с регистрацията на земеделските стопани, изискванията за кандидатстване по програмата за земеделските райони и др.

 

От началото на кампанията вече са проведени консултантски срещи в: Юпер, Езерче, Средоселци, Завет, Брестовене и Сейдол. Предстои такива да бъдат проведени в кметствата на населените места на - 22 април в Дянково, 25 май в Подайва и във Владимировци, на 26 май в Острово и Кубрат, и на 27 май в Синя вода и Ловско.