Известни са българските участници по акробатика за Световната купа
Известни са българските участници по акробатика за Световната купа / Live.Varna.bg

Известни са българските участници по акробатика за Световната купа за мъже и жени и Международния турнир за юноши и девойки, който ще се проведе от 7-ми до 9-ти май в Двореца на културата и спорта във Варна. Те станаха ясни на последното контролно състезание, което се проведе през уикенда в залата по акробатика на комплекс “Червено знаме” в София. Участие взеха представители на всички големи клубове от страната.

Най-много състезатели класираха клубовете “Локомотив”, Русе – смесена двойка в Световна купа (Елена Великова и Алек Жеков) и мъжка двойка и четворка в Международния турнир, и “Акро Нова” - Горна Оряховица – женска двойка и тройка и смесена двойка в Международния турнир.

ЦСКА ще има представители в Световната купа в лицето на четворката мъже (Венелин Първанов, Христо Димитров, Борислав Борисов и Денис Андреев), докато в Международния турнир разпределението на клубове и състезатели е както следва: “Акро-Тамп” София – женска тройка и смесена двойка; “Акро-Арт” Габрово – женска тройка и “Балкан” Ботевград – женска тройка.

Ако от „Орел“, Айтос, изпълнят поставените условия от БФ Спортна акробатика, то те ще имат право да включат в Международния турнир женска и смесена двойка.