Варненски депутат: Родители, пазете се от адвокати лешояди
Варненски депутат: Родители, пазете се от адвокати лешояди / снимка: Impact Press Group, архив

Варненският депутат  Нели Петрова, чиято дъщеря Лора беше убита на пешеходна пътека от моторист, посъветва родителите на прегазения в Панагюрище Петьо да не се доверяват на адвокати лешояди.

„Веднага след такава трагедия се появяват въпросните адвокати и предлагат да ги защитават в съда и им обещават, че делото ще приключи с ефективна присъда. Тези адвокати, които се предлагат сами, получават после 20, 25 или 30% от сумата от обезщетението. Те взимат кървави пари и не знам как спят спокойно. Те ги взимат от живота на едно дете. Нека родителите на Петьо сами си наемат адвокат, а не такъв, който сам им се предлага”, заяви пред bTV народният представител от ГЕРБ. Тя даде за пример как адвокати са си предлагали услугите на родители на гроба на детето им, загинало в катастрофа.

Нели Петрова е категорична, че трябва да има изцяло нов Закон за движение по пътищата. „И сегашния не е лош закон, но просто не се спазва. Почернените родители имаме предложение книжката да се отнема завинаги при превишена скорост, употреба на алкохол и наркотици. Друг вариант е след 10 години нарушителят да полага нов изпит и да провери психическото му състояние, за да получи отново книжката си“, каза още тя.