Едновременна дневна консумация на ябълки и зелен чай укрепва значително организма и предпазва от различни заболявания.
Това констатираха учени от британския Институт за хранителни изследвания.
Едновременната употреба на двата продукта произвежда голямо количество полифеноли, които блокират работата на молекулата, отговаряща за патологичните процеси в кръвта. Такива процеси често са свързани с развитието на рак, атеросклеротичните промени, формирането на зъбен камък и могат да доведат до инфаркти и инсулти.
Учените отбелязваха ползата от ябълката и зеления чай и в предишни изследвания, но в новото проучване за пръв път бе напълно блокирана работата на VEGF молекулата.
Друго изследване пък показа, че лекарите предписват по-малко рецепти на пациенти, които ядат поне по една ябълка дневно.
Източник: БГНЕС