Райън Гослинг преговаря за участие във филма „Блейд рънър 2”
Райън Гослинг преговаря за участие във филма „Блейд рънър 2” / снимка: Guliver/Getty Images

Холивудският актьор и режисьор Райън Гослинг преговаря за участие в продължението на филма „Блейд рънър”, съобщи Варайъти. Все още не се знае каква роля е била предложена на Гослинг.

Неотдавна бе съобщено, че Харисън Форд ще участва в „Блейд рънър 2”. Режисьор на лентата ще е Дени Вилньов, съобщи компанията Alcon Entertainment. Тя се е заела със заснемането на филма.

Работата по „Блейд рънър 2” ще започне през 2016 г.

От Alcon Entertainment споделиха, че са горди от участието на Харисън Форд и Дени Вилньов във филма. Уверяват, че ще създадат силно продължение на една от най-известните ленти в света.

В „Блейд рънър 2” героите ще бъдат показани няколко десетилетия след събитията в оригиналния филм. Неотдавна се разбра, че Ридли Скот, поставил оригинала, се е отказал да режисира продължението. Той обаче е продуцент на проекта.

Оригиналният научнофантастичен филм на Ридли Скот "Блейд рънър" излиза на екран през 1982 г. В него освен Харисън Форд играят Дарил Хана, Рутгер Хауър, Шон Ян. При бюджет от 28 млн. долара той събира 33 млн. долара в световния
бокс-офис.

Лентата е приета много добре от критиката и учените. Номинирана е за „Оскар”, БАФТА, „Златен глобус”, но само в техническите категории. В анкета учени определят „Блейд рънър” като една от най-добрите фантастики в историята.

Източник: БТА