Транссексуалната актриса Лавърн Кокс се съблече за Allure (СНИМКА)
Транссексуалната актриса Лавърн Кокс се съблече за Allure (СНИМКА) / Guliver/Getty Images

Транссексуалната актриса Лавърн Кокс хвърли всичките си дрехи, за да се появи гола на страниците на списание Allure. Звездата от сериала Orange is the New Black се надява да вдъхнови читателите, които видят кадрите.

Лавърн Кокс е сред най-щедрите знаменитости на 2014 година

Кокс беше първата транссексуална представителка на нежния пол, поставена на корицата на списание Time и подредена сред 100-те най-влиятелни личности.

Путин оглави класацията на сп. "Тайм" за 100-те най-влиятелни личности в света.

Тя признава, че първоначално не искала да се снима гола. Но променила мнението си, след като размислила какво послание ще носят тези снимки."Прецених, че това ще бъде от особено значение за общностите, които представлявам", казва Кокс пред списанието. "Гледайки чернокожа транссексуална жена, прегръщаща и обичаща всичко около нея , може да подейства вдъхновяващо и привлекателно и за други хора".

Според нея красота има и в неща, които хората оценяват като несъвършени. "Просто исках да бъда щастлива и ако това се хареса на други хора, ще бъде чудесно. Ако пък не, аз пак ще съм щастлива".

Ангажиментите и признанията на Лавърн Кокс не спират. Тя беше номинирана за награда Еми за ролята си в телевизионен сериал и получи множество награди от различни групи хора с различна сексуална ориентация. Актрисата участва и в продукция на Си Би Ес.

Източник: БГНЕС