Дискусия „Устойчиво селско стопанство и обща селскостопанска политика“ се провежда в Габрово
Дискусия „Устойчиво селско стопанство и обща селскостопанска политика“ се провежда в Габрово / Община Габрово

Презентация и дискусия, посветени на устойчивото селско стопанство, организират Община Габрово и „За Земята“. Инициативата ще се проведе на 22 април в 14:00 часа в залата на Областен информационен център (на гърба на сградата на Община Габрово).

Темата е „Устойчиво селско стопанство и обща селскостопанска политика“. На нея ще бъде представен и наръчник „Как да развиваме устойчиво селско стопанство, подпомагано от ОСП 2014-2020.“ Експерти от неправителствената организация ще представят практическа информация за възможностите за финансиране по субсидиите за земеделските стопани през вече започналия програмен период.

Ще се дискутират теми като връзката между селското стопанство и околната среда, устойчивото селско стопанство, като възможно решение, подкрепено от ОСП,  късите вериги на доставки, като фермерските пазари: предимства за земеделските стопани, потребителите и обществото, директните продажби. По време на срещата присъстващите ще получат и самия наръчник.

Презентацията е част от отбелязването на Деня на Земята в града. Паралелно, на пл. „Възраждане“, ще можете да посетите и станалия вече традиция Екобазар, на който ще се предлагат билки, чайове, мед, здравословни храни и биокозметика, цветя, възглавници с пълнеж от спелта, ароматни масла и др.