6 млн. лв данък печалба плати пловдивско дружество
6 млн. лв данък печалба плати пловдивско дружество / снимка: dariknews.bg/архив

6 милиона лева данък „печалба“ върху приходите си от стопанска дейност през миналата година плати дружество от Пловдив, съобщават от териториалната дирекция на НАП. Това отрежда на компанията мястото на водещ данъкоплатец в региона в рамките на тазгодишната данъчна кампания, която за фирмите приключи на 31 март. Дружеството, чиято основна дейност е продажба на недвижими имоти, е подало данъчната си декларация по интернет и е ползвало отстъпка.

В Топ 3 на водещите данъкоплатци от Пловдив са също така търговец на едро и лечебно заведение. Всеки от тях е внесъл корпоративни данъци над 1,2 млн.лева.

Данните са от обработените на 100% годишни данъчни декларации, подадени в НАП Пловдив към края на миналия месец. 40 600 фирми подадоха формуляри за дължими корпоративни данъци, което е 15% повече от броя декларации, приети през предишните две години – 33 000 през 2013-та и близо 36 000 през 2014 година.

Почти две трети от фирмите – 26 000 са подали тази година декларациите си по интернет. Останалите дружества са предпочели да го направят на място в НАП Пловдив или чрез пощите.

С удължено работно време ще работи до края на данъчната кампания за физически лица информационният телефон на НАП. До 30 април на телефон 0700 18 700 гражданите могат да получат информация по данъчни и осигурителни въпроси всеки делничен ден от 8.30 до 18.30 часа, допълват от НАП.

Телефонното обаждане е на цената на градски разговор от цялата страна. Обажданията от мобилни телефони към телефон 0700 18 700 се заплащат по стандартната тарифа на съответния мобилен оператор. Запитвания могат да се изпращат и на имейл адрес: infocenter@nra.bg