25 години затвор за Касапина от Тополи, убил жена си
25 години затвор за Касапина от Тополи, убил жена си / снимка: Petel.bg

25 години затвор за жестокото убийство на жена си Керанка получи съпругът й Емил Скорчев (33 г.). Варненският окръжен съд произнесе доживотна присъда, но тъй като делото протече при условията на съкратено съдебно следствие и подсъдимият призна вината си, наказанието му беше намалено с 1/3.

Тежкото престъпление  беше извършено на 21 септември миналата година до гробищата в село Тополи. 28-годишната Керанка почина след множество удари с нож.

По време на днешното съдебно заседание стана ясно, че през последните години животът на семейството е протичал в пълна изолация. Емил, който е шампион по културизъм, и Керанка живеели в добричкото село Поручик Гешаново при бабата на подсъдимия. Старицата починала в началото на 2014 г., но за да продължат да получават пенсията й, която била единствения им източник на доходи, двамата заровили тялото й в мазата и изтеглили 42 000 лева от сметката.

Във фаталния ден съпрузите събрали багажа си, натоварили го в микробус "Нисан" и пристигнали във Варна. На път за Тополи, където трябвало да посетят гроба на бащата на Емилд-р Петър Скорчев, трупаното през последните месеци напрежението между тях ескалирало. Керанка заявила, че желае да прекрати този начин на живот и да напусне съпруга си. Скорчев реагирал със самонараняване по ръцете. Жената избягала от автомобила, но Емил я догонил и започнал да я удря. Продължил побоя, но вече ударите били с нож. Той й нанесъл 12 прободно-прорезни рани по шията, гърдите, корема и ръцете. Един от тях, който попаднал в сънната артерия, се оказал фатален за 28-годишната жена.
Хората, които се опитвали да се притекат на помощ, били отблъсквани от озверелите кучета на Скорчев в колата. Той направил опит да се самоубие, но животът му беше спасен. Според съдебно психиатричната и психологична експертиза Емил страда от шизоидно личностно заболяване, следствие от редовния прием на анаболи, стероиди и ефедрин. Той е агресивен и предпочита да разрешава възникнали конфликти с насилие.

Днес в съдебната зала подсъдимият плака през цялото време. Разказа, че в мига, в който разбрал, че Керанка иска да го напусне, животът му свършил. Тогава решил да убие нея и себе си след това, за да бъдат заедно в смъртта си на по-добро място.

„Не искам да живея без нея. Искам най-тежкото, смъртно наказание. Съжалявам. Виновен съм пред Господ и пред нея. Няма живот за мен”, каза в последната си дума Емил и поиска от съда смъртна присъда.

Емил Скорчев беше осъден да плати 150 000 лева обещетение на майката на Керанка. Присъдата му може да бъде обжалвана пред Варненския апелативен съд.