Кой е Делян Пеевски?
Кой е Делян Пеевски? / netinfo
Името на заместник-министъра на държавната политика при бедствия и аварии Делян Пеевски беше замесено в скандала, след като изпълнителният директор на "Булгартабак" Христо Лачев съобщи, че заместник-министърът е оказвал натиск да бъде назначен негов човек за ръководител на цигарената фабрика в София.

До 2005 година пък Делян Пеевски е работил като следовател в Столичната следствена служба.

Делян Пеевски е син на бившия шеф на Българския спортен тотализатор Ирена Кръстева. Името му нашумя още при предишното управление. На 21 години той стана най-младият член на политически кабинет, след като беше назначен от бившия транспортен министър Пламен Петров за парламентарен секретар на транспортното министерство - пост, който му позволи да влезе в борда на директорите на Пристанище Варна.

Според публикации в пресата от онова време една от първите работи на Пеевски била да поиска от ръководството на пристанището луксозен джип. Той беше освободен от борда заради липса на образователен ценз. Най-големият скандал, в който беше замесено неговото име, беше свързан с приватизацията на столичната зала "Универсиада" и спортния комплекс "Тотошанс" в Златни пясъци.

Освободеният от поста заместник-министър на държавната политика при бедствия и аварии Делян Пеевски няма да коментира освобождаването си, докато не се запознае с мотивите за това.

Позицията на Пеевски бе разпространена от пресцентъра на ведомството.