Пролетни празници започват в Свищов
Пролетни празници започват в Свищов / DarikNews.bg, архив

В Свищов започна програмата за пролетните празници, организирана от общинската администрация. На Велики четвъртък деца от ОДЗ „Чиполино” и ЦДГ „Васил Левски” гостуваха в Историческия музей в крайдунавския град. Открит урок по керамика проведе Анна Спасова с малчуганите от ЦДГ "В. Левски". Тя показа на децата как се изработват и оцветяват великденски яйца.

На 12 април (неделя) от 11.00 ч. в храм „Св. Пророк Илия” Първи български хор „Янко Мустаков” ще изнесе великденски концерт. Диригент е Елизабет Людмилова, хормайстор- Бисера Друмева.

Като част от програмата "Пролетни празници" на 15 и 16 април в зала 1 на Община Свищов ще се проведе национална научна конференция „200 години светско образование”.

От 17 до 19 април ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856” ще бъде домакин на ХІ Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора”.
На 24 април от 11.00 ч. в Художествената галерия „Николай Павлович” ще бъде открита изложба с творби от Международното биенале за детска рисунка „Свищов-2015” и награждаване на отличените деца.

На 25 април читалището в свищовското село Драгомирово ще посрещне участниците в Общински празник на читалищната художествена самодейност.

На 29 април от 18.30 ч. в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856” ще бъде показан спектакълът „Светлината” („Театър на сенките”) на Балетната школа при читалището по повод 35 години балетно изкуство в Свищовското читалище и Международния ден на балета.