Принц Чарлз и Камила празнуват десета годишнина в Шотландия
Принц Чарлз и Камила празнуват десета годишнина в Шотландия / Guliver/Getty Images

Британският престолонаследник принц Чарлз и съпругата му, херцогинята на Корнуол Камила, отбелязват десетата годишнина от сватбата си, предаде Асошиейтед прес.

През изминалото десетилетие общественият имидж на Камила се промени - смятана навремето за аристократична разбивачка на семейни огнища, днес тя е възприемана като уважаван член на кралското семейство. Британците бяха настроени хладно към "другата жена", обвинявана за провала на брака на принц Чарлз с обичаната от хората принцеса на Уелс Даяна. С благотворителната си дейност и приятното си чувство за хумор Камила обаче успя да спечели благоразположението на сънародниците си.

Сватбата й с принц Чарлз на 9 април 2005 г. беше лишена от пищността на първата венчавка на престолонаследника с принцеса Даяна през 1981 г., проследена от милиони телезрители по света, припомня агенцията.

Принц Чарлз и херцогинята на Корнуол Камила отбелязват десетата годишнина от сватбата си в уединение в кралското имение Балморал, Шотландия, където прекараха и медения си месец.

Източник: БТА