Пропадна част от пътя за Летище София
Пропадна част от пътя за Летище София / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Пропадна част от пътя за Летище София
79079
Пропадна част от пътя за Летище София
  • Пропадна част от пътя за Летище София

Заради пропадането на пътното платно на столичния булевард „Христофор Колумб", в близост до бул. „Брюксел", трафикът в района е затруднен и от сутринта огромни задръствания се образуват на входа на квартал „Дружба".

Аварията променя маршрутите на автобусни линии с номера 84, 204, 604 и 88, които ще се движат от Орлов мост по бул. „Асен Йорданов" - „Цветан Лазаров" - „Христофор Колумб" и оттам по постоянното си направление.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира, че все още не е ясна причината за пропадането, но бул. „Христофор Колумб" в посока „Дружба" ще бъде затворен до отстраняване на проблема.

При рутинна проверка на екип на „Софийска вода" вчера е открито пропадане на земна маса, непосредствено до бул. „Христофор Колумб". С оглед на сигурността на работещите екипи и техника се налага използването на специализирана техника, като днес работата ще продължи след повторно заснемане, анализ на причините и планиране на необходимите спешни инженерни дейности, които трябва да се осъществят, съобщават от „Софийска вода".

Вече изцяло е преустановено движението по булеварда, в посока „Цариградско шосе" - квартал „Дружба".

До момента не е ясно каква е причината за пропадането на пътното платно при кръстовището на основните артерии, свързващи кв. „Дружба" и летището с центъра на София, стана ясно от думите на Йорданка Фандъкова.

„Ще съм благодарна, ако повече хора разберат, че наистина не можем да кажем срок за преминаване по бул. „Христофор Колумб", така че нека да ползват всички обходни маршрути, за да не рискуваме", добави столичният кмет.

Бул. „Христофор Колумб" ще остане затворен в посока квартал „Дружба" до отстраняването на аварията. За достъп до района може да се използва връзката бул. „Цариградско шосе" - бул. „Копенхаген", а колите на автобусни линии с номера 84, 88, 204 и 604 временно ще се движат от „Орлов мост" по бул. „Асен Йорданов", към „Цветан Лазаров" и „Христофор Колумб" по постоянния си маршрут.