Борисов направи аналогия между родните агнета и германските мерцедеси
Борисов направи аналогия между родните агнета и германските мерцедеси / снимка: БГНЕС
Борисов направи аналогия между родните агнета и германските мерцедеси
79072
Борисов направи аналогия между родните агнета и германските мерцедеси
  • Борисов направи аналогия между родните агнета и германските мерцедеси

Родните овце са като германски „Мерцедес" и с подобна концепция трябва да се използват от бизнеса. Това посъветва премиерът Бойко Борисов. Според него не би трябвало да има безработни в селските райони. Премиерът участва в дискусията „Да! На българската икономика".

В дебата за българската икономика премиерът Бойко Борисов отчете, че у нас се произвеждат най-вкусните телета и агнета. „За публиката казвам: ареалът, в който растат българските агнета и телета, в цял свят се счита за най-вкусния, най-добрия, най-доброто производство. Богатите араби искат българско агнешко, както ние искаме немски мерцедеси. Но няма, не се произвежда. Едва 700 000-800 000 агнета", коментира министър-председателят.

Борисов: Няма спор, телетата и агнетата ни са най-добри

Борисов засегна и темата с производството на яйца по промишлен и по екометод и износът им. Пред участниците във форума той даде и пример, на който да се посмеят. „Да ви дам един пример. Знаете, че яйцата, който са от екококошки, в Швейцария или хайде да не казвам държави, да не се разправям после, са пет пъти по-скъпи. Значи кокошка, снесла яйце в птицекомбинат, ако е едно евро, от кокошка, расла на воля, е пет евро. Един бизнесмен сяда и казва „Добре, по какво ще познаят в Швейцария, че тази кокошка е от двора, а не от птицекомбината". Понеже е умен, започва да разсъждава и стига до извода, че когато минават границата, с вид рентген ги гледат и когато яйцето е снесено в птецекомбинат то се търкаля по един елеватор и отива да го наредят, и като се търкаля прави микрочуканки по черупката, които рентгенът ги хваща и знаят, че е от птицекомбинат. Той казва „Така ли" и слага по една жена, чака яйцето, взема го, слага го, не го пуска на елеватора и с тирове. Докато ги хванаха и сега да вкараш там яйца е чудо", разказа министър-председателят.

Последният месец в цитати от премиера Бойко Борисов

Бойко Борисов отново се възхити на прекрасните поля в Белоградчишко, където обаче и една овца нямало, която да пасе по тях.