Тежки катастрофи с жертви белязаха началото на седмицата
Тежки катастрофи с жертви белязаха началото на седмицата / снимка: Sofia Photo Agency, архив

С няколко тежки катастрофи, взели жертви, започна седмицата.

Тежка катастрофа затвори пътя София - Бургас в района на селата Ветрен и Дъбово.

Катастрофата е станала около 13 часа. Челно са се сблъскали лек автомобил и пътнически автобус. При удара шофьорът на лекия автомобил е загинал на място, колата му е смачкана до неузнаваемост. След удара автобусът е излязъл от пътното платно и е паднал в крайпътната канавка. В автобуса са пътували само двама души, които са пострадали. Шофьорът на автобуса е със счупен крак. Всички пострадали са откарани в спешния център в Казанлък. Движението се пренасочва през обходни маршрути.

Малко по-късно мъж е загинал при инцидент на пътя София-Русе, в района на село
Златна Панега, съобщават от областната дирекция на МВР в Ловеч. Той се е движел с лек автомобил "Тойота Ярис", когато по неустановена причина е напуснал пътното платно и се е блъснал с предната си част в метален парапет на мост. В резултат на удара 65-годишният водач от София е починал на място.

Отново днес неправоспособен водач е загинал близо до добричкото село Бдинци след удар в крайпътно дърво, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

31-годишният шофьор на лек автомобил "Алфа Ромео" се е движил към близкото село Вратарите с несъобразена скорост, изгубил е контрол над колата и е напуснал пътното платно. Второ районно управление на МВР в Добрич разследва пътното произшествие.