Поредна жестокост към куче в Бургаско
Поредна жестокост към куче в Бургаско / снимка: БГНЕС, архив

За поредно жестоко убито куче в Бургас, съобщават от полицията. То е било открито в двора на Френската гимназия в града с четири прободни рани от нож. Инцидентът е станал на 5 април.

Сигналът е получен от тел. 112. Кучето е порода алабай. Обитавало е апартамент в кооперация срещу училището. То е било наръгано от човек, който е разхождал своя домашен любимец.

По данни на собствениците, домашното животно само е излязло навън, без каишка и повод, през отворена входна врата на кооперацията. На мястото на инцидента са били собствениците на кучето, граждани и полиция.

Извършителят не е задържан. По случая е образувана преписка.

Това е третият случай на жестокост към куче в рамките на десет дни. На 3 април стопанин откри в двора на къщата си жестоко убито, чрез смазване с тухли, дърва и камъни, кучето си пазач, 4-годишно.

В края на април стопанин от село Брястовец зарови кучето си живо в пръстта, оставяйки главата му отвън, за да диша до смъртта си.

Зооинспекторската служба в Бургас се закани през 2014 година, че нехуманното отношение към животните ще бъде наказвано с тежки глоби.