Ще ремонтират трите гробищни парка в София
Ще ремонтират трите гробищни парка в София / снимка: БГНЕС
Отпускат пари за възстановяване и ремонт на трите гробищни парка в София
79037
Отпускат пари за възстановяване и ремонт на трите гробищни парка в София
  • Отпускат пари за възстановяване и ремонт на трите гробищни парка в София

Близо 600 хил. лева отпуска Столична община за ремонт и възстановяване на трите големи гробищни парка - Централен, Малашевски и Бакърена фабрика, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. По думите й опечалените също имат задължение да поддържат гробните места. Вече приключи и обновлението на Алеята на творците в Централните гробища, където столичния кмет и министърът на културата Вежди Рашидов положиха цветя на паметните плочи на видни родни интелектуалци.

През тази година предстои ремонт на трите големи гробищни парка в София, което ще струва на общината около 600 хил. лева, стана ясно от думите на Йорданка Фандъкова:

„Ремонт и възстановяване на алейна мрежа на трите големи парка в София - Централен гробищен парк, „Малашевци" и „Бакърена фабрика"; изграждане на ограда в „Малашевци"; постепенна реконструкция на определени места, защото няма човек, който да не заслужава тази почит, когато си отиде, но грижата за гробните места имат близките".

По време на откриването на възстановената Алея на творците в Централните гробища, културният министър Вежди Рашидов призова за почит към родовете и делата на изявените български дейци.

„Моралът започва от тук. Ние трябва да имаме почит към родовете си, за да ползваме с охота думата родина, иначе сме псевдопатриоти, а аз не приемам тази формула", каза Рашидов.