ДАНС влиза в Министерството на образованието и науката
ДАНС влиза в Министерството на образованието и науката / Снимка: БГНЕС
ДАНС влиза в Министерството на образованието и науката
79032
ДАНС влиза в Министерството на образованието и науката
  • ДАНС влиза в Министерството на образованието и науката

ДАНС влиза в Образователното министерство. Министърът на образованието Тодор Танев е поискал проверка заради съмнения за финансови злоупотреби в някои дирекции и агенции към МОН. Сред тях са: Център за развитие на човешките ресурси; Дружество "Ученически отдих".

„Има натрупана информация за работата на няколко отдела, дирекции, агенции, включително дружество за туристически отдих - не едно и две места, в които има подозрения за натрупани проблеми, организационни и финансови", заяви Тодор Танев.

По думите на образователния министър проверката на ДАНС и прокуратурата вече е започнала: „Свързах се с ръководителя на ДАНС и с представители на прокуратурата и поръчахме независими външни одити, както и одити на нашата собствена дирекция. Никой не е нарочен, никой не е обвинен. Но сме длъжни да проверим натрупаните сигнали, които не са малко".

Днес в Министерството на образованието беше представена Единната електронна съобщителна мрежа в сферата на образованието, разработена съвместно с транспортното министерство.

През тази година към системата ще бъдат добавени университети в 7 града: София, Пловдив, Стара Загора, Варна, Шумен, Велико Търново и Плевен, като целта на МОН е в следващите 3 години да успее да включи всички институции от системата на образованието в една единна електронна мрежа.