Първолаци учат за секса с картинки, подобни на Кама Сутра
Първолаци учат за секса с картинки, подобни на Кама Сутра / снимка: Dariknews.bg
Първолаци учат за секса с картинки, подобни на Кама Сутра
79005
Първолаци учат за секса с картинки, подобни на Кама Сутра
  • Първолаци учат за секса с картинки, подобни на Кама Сутра

Трябва ли да се запознаят 5-6-годишните деца у нас с половото развитие на човека и със секса? Този дебат набира все по-голяма скорост в интернет, след като пловдивски сайт разпространи информация, че педагози в града подаряват книжка със секс пози на първолаци.

Четивото обяснява как "порасналият човек прави с пениса си деца на жената", а илюстрациите наподобявят Кама Сутра.

Книжката, която разгорещи дебатите в интернет, се казва "Мамо, мамо, я кажи кой прави децата?". Текстовете и илюстрациите показват откъде идват децата. Чрез анимирани голи мъж и жена в различни пози се показва на децата как възрастните правят секс.

Книгата е на поляка Хорст Екерт, с псевдоним Янош. Има ли търсене на пазара и какви са посланията към децата, обясни управителят на издателството Марияна Златарева:

„Книгата е насочена наистина към подрастващите, но тя е по-скоро предназначена за родителите, които ако не намират подходящ начин, чрез книжката - по приятен и забавен начин, да обяснят как се създават децата. Има нарисувани различни пози, но те са шаржирани, дори се смята, че това е автопортрет на човека, който е илюстрирал книжката. Има родители, които са силно възмутени и смятат, че това е детска порнография. Но има и такива, които застават абсолютно зад този метод. Кога трябва да кажете на детето си, че мъжът притежава пенис, а жената - вагина, си е въпрос на избор на всеки родител".

От издателството напомнят, че книжката има образователен характер, но тя не е включена в учебната програма на първокласниците у нас.