Русе с най-много призьори в  Национално състезание по творческо писане на английски език
Русе с най-много призьори в Национално състезание по творческо писане на английски език / dariknews, архив

Над 4000 ученици от 6-ти до 12-ти клас от 27 области в страната участваха в Петото национално състезание по творческо писане на английски език .

На 28 март 2015 г. националното жури, съставени от професионалисти в различни области (българи и чужденци), избраха най-добрите 3 работи във всяка от седемте възрастови категории сред 112те  есета, селектирани през м.февруари от 4 регионални журита.

В три от възрастовите категории победители са ученици от гр. Русе:

7 клас – Надежда Маркова, Математическа гимназия „Баба Тонка“

8 клас – Десислава Манолова, СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“

9 клас – Ивона Иванова, Английска гимназия „Гео Милев“

Математическа гимназия „Баба Тонка“ има и още един награден ученик – Стилян Гаджев, класирал се на второ място сред единадесетокласниците.

Най-популярните теми сред есетата, класирани за  финалния кръг, са: „Откъде идват точките на гърба на калинката? ”, „Ако дадете четка за рисуване на паун…”, „Ако училището ми беше човек…”, „Танцувай без мен“ , „Писмото, което така и не написах“, „Живееш само два пъти“, „Ако социалните медии бяха хора“ и др.

 

Конкурсът по творческо писане на английски език насърчава децата да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно. Той се провежда в България за пета поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие - КОРПлюС" под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката и с подкрепата на Посолството на САЩ и Американския университет в България.