Протест и в Бургас в защита на хората с увреждания
Протест и в Бургас в защита на хората с увреждания / снимка, интернет

Родители на деца с увреждания, хора с увреждания и всички, които подкрепят тяхната борба за достоен живот, излизат на тих протест в Бургас на 3 април. Това съобщава организаторът на инициативата Михаил Попов. Събитието ще се провежда паралелно на протестите за правата на хората с увреждания в столицата.
Мирният протест ще се състои от 11:00 часа на площад „Тройката", от където шествието ще се отправи към община Бургас. Там организаторите ще внесат официално своите искания.

Исканията са родителите да имат равни права и добри рехабилитационни центрове в България, за да не се налага да ходят в чужбина.

„Ние имаме права, децата ни имат права. Децата ни са деца като всички други, просто имат нужда от повече внимание, повече специалисти, повече специализирани центрове, за да съществуват достойно, така както се полага на всеки човек на тази земя! Подкрепете борбата ни, елате с нас на протест, защото вече не можем да чакаме управляващите да ни забележат. Ние не сме невидими! Хората с увреждания не са невидими, те са тук сред нас и чакат някой да им подаде ръка", пишат родителите на деца с увреждания.