Цветан Василев не може да се върне сам в България
Цветан Василев не може да се върне сам в България / снимка: БГНЕС, архив

Премиерът Бойко Борисов предложи ескорт на Цветан Василев, но процедурата е съвсем различна. За да дойде в България, той няма да мине през ГКПП Калотина, а ще го докарат със самолет до аерогарата.

Така адвокатът на банкера Цветан Василев Менко Менков коментира обещанието на премиера Бойко Борисов за ескорт, в случай, че се върне в България. Менков припомни, че Цветан Василев не може да се върне сам в България, защото сръбският съд му е наложил мярка за неотклонение - подписка.

Защитникът на Василев подчерта, че ако мажоритарният собственик на КТБ реши да напусне Сърбия, ще бъде върнат на границата. „Съдебната власт в Сърбия все още не се е произнесла по искането за екстрадиция на българската прокуратура. Все още не са изяснили основателността на това искане. Иначе много отдавна да са се произнесли и да са го изпратили тук”, подчерта Менков.

След днешното заседание на петчленния състав на Върховния административен съд, магистратите решиха да се произнесат в срок по отношение на обжалваното решение на БНБ от страна на акционерите в КТБ. Очакванията на адвокат Менков са съдът да се произнесе още днес.

Източник: БГНЕС