Лубиц лъгал, че е в болнични, а пилотирал самолет
Лубиц лъгал, че е в болнични, а пилотирал самолет / снимка: БГНЕС

Вторият пилот от компанията "Джърмануингс", заподозрян, че умишлено е разбил самолета А320 със 150 души във френските Алпи, лъжел лекарите, че е в болнични, а през това време летял, пише германският всекидневник "Билд", предаде Ройтерс.

Шефът на Луфтханза: Ще е нужно много време, за да разберем какво се случи

Вестникът цитира източници от следствието, според които 27-годишният Андреас Лубиц е потърсил медицинска помощ заради проблеми със зрението. Той не скрил от лекарите, че работи като пилот, нито че работодателят му е "Джърмануингс", но умишлено скрил факта, че все още работи.

Според документи, с които следователите разполагат, Лубиц е казал, че е претърпял автомобилна катастрофа в края на 2014 г., след която имал проблеми със зрението.

Проблеми с очите застрашавали пилотската кариера на Лубиц?

Следователите все още се опитват да установят кое е накарало Лубиц да поеме контрола на самолета, да се заключи в кабината и да не пусне командира на полета и очевидно да разбие самолета в планината.

Според медицинската документация Лубиц е декларирал, че взима медикаменти за лечение на депресия и пристъпи на тревожност и паника, пише "Билд" и уточнява, че става дума за антидепресант и успокоителното Лоразепам.

Лубиц е бил лекуван за самоубийствени наклонности

Авиокомпанията "Джърмануингс" съобщи вчера, че когато Лубиц възобновил обучението си като пилот през 2009 г, предоставил на авиаторското училище медицински документи, показващи, че в миналото е боледувал от остра депресия.

Източник: БТА