Празнични концерти за Великден
Празнични концерти за Великден / Дарик-Кюстендил,архив

С няколко празнични концерта Сливен ще отбележи великденските празници. Първият от тях ще бъде с участието на колективи при НЧ „Хаджи Димитър - 1937” и ще се проведе на 1 април от 17.00 часа пред читалището/ кв. „Клуцохор”/. Празничен концерт ще има и на 4 април от 15.00 часа в НЧ „Христо Ботев-  1897” с участието на колективи от читалището и състави при пенсионерски клубове.

Великденският концерт на Симфоничен оркестър Сливен ще се проведе на 8 април от 19.00 часа в зала НТС. Под диригентството на маестро Йордан Дафов те ще изпълнят „Стабат Матер” на Росини. Ще участват още и хор „Петко Стайнов” от Казанлък с диригент Младен Станев. Солисти ще са Йоана Железчева – сопран, Даниел Дамянов - тенор, Даниела Дякова - мецосопран, Делян Славов – бас.

 

В събота /11 април/ от 23.30 часа в катедрален храм „Свети Димитър” ще бъде отслужена Великденска света литургия.  На 12 април от 12.00 часа на пл. „Цар Освободител” ще започне Великденско веселие с участието на Младежки танцов ансамбъл „Браво” при НЧ „Хаджи Димитър - 1937” и Детски фолклорен ансамбъл „Българче” при ОУ „Христо Ботев” и НЧ „Хаджи Димитър - 1937”.