Домашен арест за младежа, пребил до смърт 41-годишен в Г. Оряховица
Домашен арест за младежа, пребил до смърт 41-годишен в Г. Оряховица / снимка: Sofia Photo Agency, архив


Великотърновският окръжен съд остави под домашен арест 19-годишния Николай Б. от Горна Оряховица, задържан за убийството на 41-годишен мъж от същия град.

Трагичният случай е от неделя сутринта, когато в полицейското управление е получен сигнал, че на кръстовище в железничарския град е намерен мъж в безпомощно състояние. На мястото незабавно е изпратен полицейски екип.

Униформените установили, че лицето е 41-годишен мъж с инициали П.П. от Горна Оряховица. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група и съдебен лекар, който констатирал смъртта на мъжа. Извършен е оглед, а тялото е откарано във великотърновската болница за аутопсия.

Разследването е установило, че смъртта на мъжа е настъпила в резултат на удар с юмрук, нанесен от 19-годишния Николай Б. от Горна Оряховица, неизвестен до момента на полицията.

След доклад на материалите в прокуратурата младежът е привлечен в качеството на обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда. За такова престъпление законът предвижда от 2 до 8 години затвор.

Засега младежът остава под домашен арест. Съдът е счел, че е  причинена смърт по непредпазливост и обвинението не е за тежко умишлено престъпление. Освен това Николай Б. няма други противозаконни прояви и не е осъждан до момента. Определението подлежи на протест или обжалване пред Апелативния съд във Велико Търново.