Откриват Национална конференция в ЮЗУ
Откриват Национална конференция в ЮЗУ / netinfo

43-та Национална конференция на тема "Оптика и оптични технологии в образованието" ще се проведе в Университетски център "Бачиново"  на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Инициативата ще продължи до 05 април.

Конференцията е част от богатата програма от мероприятия, посветени на обявената от ЮНЕСКО и от Общото събрание на ООН Международна година на светлината и на светлинните технологии - 2015. ЮЗУ "Неофит Рилски" е съорганизатор и домакин. Откриването на конференцията е предвидено за 02 април от 14.00 часа в Университетски център "Бачиново".

Същият ден ще бъде изнесена публична лекция на тема "Сините фотодиоди - от Нобеловата награда по физика 2014 до българското участие" на проф. Евгения Вълчева - от 17.30 часа в залата на Националния исторически музей в Благоевград. На 3 април от 11:00 часа ще бъде открита фотоизложба "Светлината в природата" в Университетски център "Бачиново".

В програмата са заложени два модула от ефектни физични демонстрации: 03.04.2015 г. (петък) от 15.30 до 19.00 часа в УК-І, Аулата на ЮЗУ.

Демонстрации 1: Светлината от сътворението до съвременните технологии. Демонстрации 2: Експерименти по оптика. За повече информация относно програмата на конференцията посетете официалния сайт на Съюза на физиците в България:http://www.phys.uni-sofia.bg/upb/