Джон Иснър се оказа твърде голяма хапка за Григор Димитров
Джон Иснър се оказа твърде голяма хапка за Григор Димитров / снимка: БГНЕС

Първата ракета на България Григор Димитров отстъпи с 0:2 сета - 6:7, 2:6, на Джон Иснър, в среща си от 1/16-финалите на силния турнир от сериите Мастърс в Маями, съобщава Gong.bg

Димитров само веднъж е прескачал този етап, и сега отново не успя да го стори, след като особено във втория сет загуби тонус и концентрация. Срещата се игра на Централния корт, а Иснър остана единственият останал в турнира представител на домакините.

Мачът започна интересно и много оспорвано. Още в третия гейм Григор имаше шанс да пробие съперника, но изпусна аванс от 40:15. Иснър се изнерви сериозно още в този момент, след като остави една топка, върната от Димитров, и смяташе, че ще има отсъден аут. Съдията обаче видя друго, и даде точката за Гришо. Американецът влезе в устен спор с арбитъра, но бе отрязан с категорично решение.

Иснър взе много трудно и петия гейм, след три поредни равенства 40:40, но българската ракета не стигна до точка за пробив.

Преди началото на седмия гейм Григор реши да смени и ракетата.

За 12 гейма двамата така и не пробиха сервисите си, и стигнаха до тайбрек. В него Иснър взе първата точка, а след това двамата си размениха по две точки, за преднина на американеца. Димитров прати топката в мрежата за 2:5 в решителен момент, и след това отново не успя да я преодолее, за сет пойнт за съперника му. Иснър стори, каквото трябваше, за да вземе тайбрека, давайки само две точки на Гришо.

Първият сет продължи 47 минути.

Първият пробив в мача дойде в третия гейм на втория сет, когато Григор загуби концентрация и лесно даде на Иснър възможност да пробие подаването му, за 1:2. Американецът не даде и точка на Димитров, за да затвърди пробива си.

Иснър буквално получи криле от пробива си, а играта на Гришо изглеждаше все по-зле с всеки гейм. Той взе само още един гейм до края на сета и на мача, като нямаше и някакви особени възможности за въщане на пробива.

Вторият сет продължи точно 30 минути, а целият двубой приключи за час и 16 минути.

В следващия кръг, на осминафинал, Джон Иснър ще играе срещу Милош Раонич.