БТА с офис в Казанлък от май
БТА с офис в Казанлък от май / Пресцентър Община Казанлък


През май в Казанлък ще заработи офис на най- голямата информационна агенция в България- БТА- Българска телеграфна агенция. С това Казанлък ще стане първият необластен град в България, в който БТА открива свое представителство, защото сме убедени, че новините не се раждат само на жълтите павета.

Това каза при подписването на договора за създаването на  прес клуба в града на розите генералният директор на БТА Максим Минчев. Той, заедно с кмета на Казанлък Галина Стоянова сложиха подписите си под документа.  
Общинският съвет на града преди  месец подкрепи единодушно предложението на кмета за прес офис на БТА в Казанлък.
С откриването на офис на БТА Казанлък става част от мрежата национални пресклубове на БТА. Новият офис ще е 11-тия поред на БТА в страната.
„Избрахме Казанлък, защото е център на България, защото е най-големият необластен град, защото това е една от важните културни точки на страната ни и защото тук непрекъснато се случват хубави неща - каза Максим Минчев при подписването на договора.
Кметът Галина Стоянова подчерта, че с откриването на пресклуб на най-старата информационна агенция в България, Казанлък все повече ще се налага на националната карта, което ще работи за популяризирането на града и богатото културно-историческо наследство в Долината на розите и тракийските царе. Една от големите цели - каузи с откриването на новия информационен офис е Казанлък да стане първият град в България с два обекта, включени в Световната организация за културно наследство ЮНЕСКО- Тракийската гробница край Казанлък и Долината на тракийските царе.

След 2 седмици  на Казанлък предстои и първато голямо представяне на тази  кауза на европейска сцена: на 13-ти април в българското посолство в Париж, Франция,  ще се състои специална вечер на Казанлък и Долината на тракийските  царе.

На следващия ден в най - посещавания музей в света- Лувъра, се открива и  тематичната изложба, посветена на тракийската култура. Експозицията е без аналог до момента.