Чистачка, с 2 висши образования в Напоителни системи се оплака от политическа метла на ГЕРБ
Чистачка, с 2 висши образования в Напоителни системи се оплака от политическа метла на ГЕРБ / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Продължава политическата метла на ГЕРБ и присъдружните й партии, като повелята е да се уволняват всички назначени по времето на правителството на Орешарски, заяви депутатът Мая Манолова. Тя даде пример със самотно майка на болно дете, която има две висши образования, но работи като чистачка в "Напоителни системи" в Дупница. Жената е принудена да избира- да напусне или да остане на работа на 4 часа.
"Имам две висши образования и болно дете на 9 години, което е с диабет и бронхиална астма. Майка ми също е болна, на легло и живее при мен. Предлага ми се да работя на 4 часа за 190 лв. Няма как да гледам болното си дете. Това е политиката на ГЕРБ- да принуждават хората да си тръгнат сами", каза Даниела Борисова.
Мая Манолова ще се опита да запознае премиера Борисов с потърпевшата в Народното събрание, в сряда, по време на блиц контрола.
"Съкращават се шофьори, перачки, само защото са били назначени на работа през последната 1 година. Има го и обратния вариант. Хора, които декларират вярност към Реформаторския блок се назначават в болници в Министерство на здравеопазването и други държавни служби", допълни Манолова.