Редят творби от Смешното в училище в карикатури в Генерал Тошево
Редят творби от Смешното в училище в карикатури в Генерал Тошево / Дарик Добрич

В Читалище "Светлина" в Генерал Тошево ще бъдат подредени творби от ученическия конкурс "Смешното в училище в карикатури". Те са от изданието през 2014 г. Конкурсът се провежда ежегодно от Младежки център - Добрич, в навечерието на Деня на хумора и шегата - 1 април. Произведения от тазгодишния конкурс са наредени в Регионална библиотека "Дора Габе".

Изложбата на карикатури в Генерал Тошево е част от празничния календар, посветен на 1 април. Градът по традиция, датираща от 1970 г., отбелязва датата с богата програма. В нея предстои утре, 31 март от 18.30 ч., самодейният театрален колектив към Читалище "Светлина" да представи за първи път своята постановка "Църква за вълци". Второ представление, поради големия интерес, ще има на 3 април, в същия час.

На 1 април, в Генерал Тошево се провежда карнавалът "Голямата усмивка", в който през централната улица преминава шествие, последвано от забавна програма с игри и комедийни изпълнения на площада пред общината. Началото е в 10.00 часа. Вечерта от 18.00 ч. в града ще гостува добричкият Драматичен тетаър "Йордан Йовков" с комедията от Христо Бойчев "Районна болница". Билетите за театралните спектакли се продават на касата на читалището.